Energie inkoop

Particuliere huishoudens hebben het al lang door: jaar in, jaar uit stappen er meer consumenten over naar een andere energieleverancier. In 2015 zelfs een recordaantal: één op iedere zeven huishoudens. Hier valt aardig wat mee te verdienen: los van eenmalige cadeautjes zorgt de hevige concurrentie ook voor steeds lagere tarieven. Energie is dan ook bij uitstek een dienst waarbij je gemakkelijk de ene leverancier inruilt voor een ander, terwijl je door de overheid verzekerd blijft van een ongestoorde levering.

Voor zakelijke afnemers ligt dit veelal anders: er worden hiervan geen landelijke cijfers gepubliceerd, maar gesteld kan worden dat dit vele malen lager ligt dan bij particulieren. Waarom? Het is simpelweg veel gedoe, voor (vaak) relatief weinig besparing. Denkt men…

Wij analyseren voor uw bedrijf, vastgoedportfolio of vereniging van eigenaren vrijblijvend het verbruik en kunnen binnen twee werkdagen een besparingsindicatie afgeven. Is dit interessant? Dan hebben we maar één handtekening nodig om al onze werkzaamheden te verrichten. Dit betekent het diepgaand analyseren van uw situatie, wensen en eisen, het opzetten van een marktuitvraag, het beoordelen van de resulterende offertes, en desgewenst het direct in gang zetten van de overstap. Natuurlijk gebeurt dit alles zonder dat u ook maar één seconde verstoken blijft van energie.

Omdat wij uit ervaring weten dat op een enkele uitzondering na iedereen kan besparen op de energielasten, werken wij uitsluitend op basis van no cure, no pay. Dit betekent dat wij slechts een vergoeding ontvangen wanneer u zelf bespaart. Daarbij is onze vergoeding slechts 15% van de gerealiseerde besparing. Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Elektriciteitprijzen door de jaren heen

De elektriciteitsprijs hangt onder andere af van de brandstofprijzen van olie, kolen en aardgas. Een andere belangrijke component wordt gevormd door de kosten voor de centrales en transportnetten. Dit is de reden dat de invloed van de brandstofprijzen minder doorwerkt in de prijs van elektriciteit.

Eind jaren negentig zijn de aardgas- en elektriciteitsprijzen voor kleinverbruikers gestegen als gevolg van de Energiebelasting (tot 2004 Regulerende Energiebelasting, REB) en de heffing Millieukwaliteit Elektriciteits Productie (MEP). De MEP was bedoeld ter stimulering van hernieuwbare elektriciteit. Deze heffing gold van 2001 tot 2007. Per 1 januari 2009 zijn de transportkosten voor huishoudelijke gebruikers afhankelijk van het type aansluiting. Dit is het zogeheten capaciteitstarief. Vóór 1 januari 2009 betaalde de afnemer een vast bedrag plus een bedrag per getransporteerde hoeveelheid energie. Per 2013 is er een extra energiebelasting ingevoerd, Opslag Duurzame Energie. Deze opslag is ingevoerd om de investering in duurzame energie te stimuleren

Veelgestelde vragen

 • Wat maakt jullie offertes exclusief?

  Veel zakelijke energie vergelijkers creëren op basis van postcode en huisnummer en uw verbruik een zogenaamde ‘exclusieve deal’. Dit wordt gedaan met een simpele tool. Wij onderhandelen met energieleveranciers om daadwerkelijk tot de beste actuele prijs te komen. Dankzij ons uitgebreide netwerk en ervaring in het onderhandelen voor de voordeligste energieprijzen, komen wij tot de beste deal voor uw situatie.

 • Wat zijn de opbrengsten voor mij?

  U kunt vrijwel altijd besparen op uw energierekening. Uit ervaring blijkt dat er in 98% van de gevallen een besparing mogelijk is. Zorg er daarom voor dat u geen dag te lang vast zit aan uw hoge kosten.

 • Wat kost het mij?

  U betaalt niets vooraf. Nu Energiek werkt op basis van een No Cure, No Pay principe en rekenen pas achteraf 15% van de gerealiseerde besparing aan commissie. Wij garanderen een besparing.

 • Meer weten?

  Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens achter voor een gratis scan van uw energierekening. Wij informeren bij diverse partijen wat u kunt besparen en komen met een vrijblijvend rapport terug.

In het verleden hebben wij contracten afgesloten via 

177285-qurrent-logo-rgb-kleur-800x600px-e9a8e8-original-1440627907
de-groene-stroomfabriek
huismerk_energie
energyhouse_logo_100x100